Longarm Quilting

Voorbereidingen voor een quiltopdracht

Om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen dienen er een aantal voorbereidingen te worden uitgevoerd voor aanvang van het machinaal quilten.

 

Quilttop

Strijk de achterkant van uw quilttop. Het is belangrijk dat alle naden plat gestreken zijn en ook in de gewenste richting. Dit is vooral belangrijk als er "stitch in the ditch" gequilt gaat worden.
Knip lange draden aan de achterkant kort af. Vooral bij lichtere kleuren kunnen donkere draden doorschijnen. Controleer de top ook op eventuele open naden.

Als er een boven- en onderkant aan uw quilttop zit, geef dan door middel van een briefje aan wat de bovenkant van de quilt is.

 

Achterkant

Zorg ervoor dat de Tussenvulling en de Achterkantstof minstens 10% groter zijn dan de quilttop. Voorverpakte vulling hoeft niet op maat geknipt te worden. U krijgt alle afgeknipte stoffen en vullingen terug.

De extra ruimte aan de achterkantstof is nodig om de stof op de machine te kunnen opspannen.

Strijk de achterkant. Let op: de naden van de achterkant moeten juist wel opengestreken worden.

 

Opdrachtbevestiging

Wanneer u uw quilttop niet persoonlijk komt afleveren is het noodzakelijk, uw persoonsgegevens en de belangrijkste kenmerken van uw quilttop in te vullen in de opdrachtbevestiging, zodat uw wensen duidelijk zijn.