Custom quilting of rand-tot-rand patroon

 

Welke mogelijkheden zijn er?

 

Rand-tot-rand patronen: 

Bij By Lillholm vindt U een gevarieerde collectie rand-tot-rand patronen, van eenvoudig tot gecompliceerd. Deze worden over de quilttop gestikt zonder rekening te houden met het patchwork. Ze gaan letterlijk van rand tot rand. De dichtheid van het patroon bepaalt de prijs. U kiest een patroon wat u mooi vindt en bij de quilt vindt passen.

Zie verschillende mogelijkheden van rand-tot-rand quiltpatronen hier

 

Computer-assisted customquilten:  Custom quilten is tijdelijk niet mogelijk wegens persoonlijke omstandigheden

Dat wil zeggen dat u een of meer patronen uitkiest, die bij uw quilt passen. Deze patronen worden precies op maat aangepast aan uw quilttop, geheel zoals u het wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos, er kunnen blokpatronen gekozen worden met aparte randpatronen,  Deze patronen moeten meestal op maat gemaakt worden en het kost natuurlijk meer tijd om te quilten.

Bij Compter-assisted customquilting hoort ook “stitch in the ditch”. Deze techniek wordt met linealen gedaan en levert schitterende resultaten op, maar is wel tijdrovend,

 

Sandwichen of rijgen: 

Als u de voorkeur geeft aan handquilten, kan ik de quilt voor u opspannen. Ik rijg dan top, tussenvulling en achterkant met losse stiksteken, die u makkelijk weer kunt verwijderen. Het is genoeg om horizontaal te rijgen op ca. 10 cm afstand.
 

Andere mogelijkheden:

Ik kan de bies aan de quilt zetten met een zogenaamde Franse hoek, en op aanvraag wordt deze met de hand tegengezoomd. 

Het aannaaien van een tunnel behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 

By Lillholm levert altijd het garen voor het quilten. Daarnaast kan ik ook stof voor de achterkant en de tussenvulling leveren.